Duo Diversão

fluitduo

Duo Diversão

Dit vlammende duo heeft haar muzikale talenten bij elkaar gelegd!
Gitaar en fluit vormen een bijzonder mooie combinatie en er is door de eeuwen heen veel muziek voor deze bezetting geschreven.

Naast werken van de klassieke en romantische componisten zoals Carulli, Guiliani en Sor staan er op het repertoire van ‘Diversão’ ook werken van Ravel, Castelnuovo-Tedesco en Ibert. De Zuid-Amerikaanse muziek van o.m. Piazzolla, Machado en Pujol wordt zeker niet vergeten. De naam van het duo verraadt die invloed al.

Desgewenst kunnen ook arrangementen van andere populaire muziek gespeeld worden, indien dit voor speciale gelegenheden gevraagd wordt.

Het duo speelt namelijk niet alleen concerten met kamermuziek maar is ook een goede keuze als entre acte tijdens exposties en lezingen, recepties of feestelijke gelegenheden.
Neem contact op voor meer info en/of boekingen. Onder het kopje contact en links kunt u de contactgegevens vinden.

Klik hier voor de agenda en het laatste nieuws van Duo Diversão.

Theo Collaert

Gitarist Theo Collaert beweegt zich op veel muzikale terreinen en voelt zich net zo thuis op het klassieke concertpodium als in een Rocktempel.
Na zijn Atheneumopleiding studeerde Theo klassieke gitaar aan het Twents Conservatorium in Enschede bij Louis Ignatius Gall en later aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jan Goudswaard waar hij in 1998 zijn diploma docerend musicus met aantekening kamermuziek behaalde.
Gedurende en volgend op deze studies ontwikkelde Theo zijn brede interesses verder. Zo volgde hij masterclasses voor klassieke gitaar en kamermuziek bij oa. David Russel, Manuel Barrueco en Heinrich Schiff. Daarnaast volgde hij een aantal jaren flamencoles bij John Fillmore in Amsterdam maar ook lichte muziek aan het Brabants Conservatorium in Tilburg.

Als gitarist (klassieke gitaar, elektrische gitaar, basgitaar) is Theo te horen geweest bij de kapel van de Koninklijke Belgische Luchtmacht, het orkest van de Belgische zeemacht en het orkest van de Koninklijke Luchtmacht (NL). Maar verder ook bij de Philips Harmonie, Het Philips Symfonie orkest en gerenommeerde blaasorkesten zoals bv. De Koninklijke harmonie van Thorn en het Douane orkest.
Hij werkte mee aan optredens van artiesten zoals Karin Bloemen, Paul de Leeuw, Cor Bakker, Ivo Janssen, Roel van Velzen, Alain Clark, Margriet Eshuijs, Ilse deLange , Ellen ten Damme en anderen, maar ook populaire Belgische artiesten als Lindsay, De Romeos, Andrei Lugovski, Bart Kaëll en Gunther Neefs.

Naast zijn werk als gitarist dirigeert Theo al vele jaren koren in uiteenlopende genres en was hiermee ook succesvol op concoursen en festivals. Te denken valt aan maar liefst 5 maal een overwinning op het Limburgs Koorfestival ‘Koor van het jaar’ in de lichte muziek maar ook een 1ste plaats bij het Nederlands Koorfestival lichte muziek en een 3de plaats tijdens het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles.
Ook speelt hij fluit, piano en contrabas in diverse orkesten en werkt hij tevens als freelance arrangeur, docent klassieke gitaar, elektrische gitaar, basgitaar en is hij een gevraagd musicus in zowel amateur– als beroepsorkesten. Als gastmuzikant speelt Theo daarnaast regelmatig bij theater zang-groep Matiz, maakt hij als gitarist deel uit van de wereldmuziekband van Kerfonse Kanté, de Fair&Square Big Band en zingt hij in het a capella ensemble ‘Mooche’ dat van zich laat horen met close harmony en vocal pop en jazz.

Zijn liefde voor de klassieke gitaar kan hij uitleven in 'Duo Diversão' (een duo met fluitiste Emmy Stultiens-Vries) en het trio 'Misto Originale' (met fluitist Willem Tonnaer en klarinetist Jos Janssen).

Sinds januari 2013 is hij als gitaardocent verbonden aan stichting Myouthic (Thorn) en is hij aangesteld als dirigent van koor 'Vivace' (Ittervoort). Vanaf september 2014 heeft hij als interim dirigent bij het popkoor 'The Ray Stabbing Singers' gewerkt waar hij vanaf januari 2015 vaste dirigent is. In september 2015 heeft hij tevens een post als docent aan de Gemeentelijke Academie voor Woord & Muziek te Lanaken aanvaard. Website Theo Collaert: musicAmuse


© www.mijn-eigen-website.nl (design)